ГоловнаПолітика

"Влада Криму" вирішила погрозами заганяти людей на вибори

18 вересня мають відбутися вибори до Державної думи Російської Федерації.

"Влада Криму" вирішила погрозами заганяти людей на вибори
Фото: gurt.org.ua

Влада окупованого Росією Криму змушує людей брати участь у голосуванні на виборах до Державної думи і погрожує звільненням або зниженням зарплат у разі відмови

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"До нас було кілька звернень з приводу того, що де-факто "кримська влада" використовує так званий адмінресурс, щоб змусити людей піти на ці вибори. Наприклад, під загрозою звільнення або зниження зарплати. Зараз ми збираємо цю інформацію, і якщо буде декілька підтверджених фактів, то ми напишемо про це більш детально", – додала вона.

"Якщо з точки зору міжнародно-правової, то ці вибори незаконні, їх не можна вважати легітимними", – пояснила вона.

У той же час, на її думку, Росія навряд чи прислухається до думки про неможливість проведення виборів на окупованих територіях.

"Росія вкотре намагається легалізувати свою присутність в Криму", – зазначила вона.

Нагадаємо, 18 вересня мають відбутися вибори до Державної думи Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ має намір у своїх диппредставництвах в Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

5 вересня Чубаров закликав кримчан бойкотувати вибори в Держдуму РФ.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також ні за яких обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram