ГоловнаСуспільствоЖиття

Пам'ятник Щорсу в Києві обгородили лісами

У середу його планують зносити націоналісти.

Київський пам'ятник Миколі Щорсу, який підлягає демонтажу за законом про декомунізацію, обгородили будівельними лісами, на одному боці яких - з боку площі Перемоги - розмістили прапор України.

Фото: Єлизавета Сергієнко

Фото: Єлизавета Сергієнко

Як повідомили LB.ua очевидці, ніяких робочих біля пам'ятника не видно.

Завтра, 24 серпня, "Рух ОУН" Миколи Коханівського планує зносити цей пам'ятник.

Нагадаємо, згідно з чинною постановою Кабміну №928 від 3 вересня 2009 року, монумент внесено до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. КМДА обіцяла демонтувати пам'ятник, як тільки з нього знімуть охоронний статус.

Інститут національної пам'яті, який контролює виконання закону про декомунізацію, вважає, що демонтаж пам'ятника Щорсу передбачений законом і не є предметом обговорення.

Інститут нагадує, що Микола Щорс не тільки брав активну участь у бойових діях проти українських військ у 1918-1919 рр., а й займав посаду військового коменданта міста Києва (лютий 1918 р.) і несе відповідальність за військові злочини більшовиків проти цивільного населення української столиці.

У підсумку більшовицький комбриг Щорс загинув 30 серпня 1919 року в боях саме з армією, яка боролася за незалежність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram