ГоловнаСуспільствоЖиття

Крим передав Карадазький заповідник і двох дельфінів у власність Росії, - ЗМІ

Дельфінів Яну і Яшу оцінили в менш ніж 2 млн рублів.

Крим передав Карадазький заповідник і двох дельфінів у власність Росії, - ЗМІ
Фото: allkrim.com

Карадазький природний заповідник передали з власності анексованого Криму в федеральну власність Російської Федерації. Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні підконтрольного Кремлю уряду півострова, повідомляє Крим.Реалії.

Крім нерухомості, у власність держави Росія перейшли "рухоме і особливо цінне рухоме майно, що перебуває на балансі державної бюджетної установи науки і охорони природи республіки Крим "Карадазький природний заповідник", а також два дельфіни Яна і Яша загальною вартістю трохи менш ніж 2 млн рублів (близько 800 тис. грн)", повідомляє феодосійська газета "Кафа".

У жовтні 2015 року директори державної бюджетної установи науки і охорони природи "Карадазький природний заповідник" і його заступника звільнили за поданням російської прокуратури Криму. За заявою відомства, цьому сприяла перевірка діяльності заповідника, яку проводила Керченська міжрайонна природоохоронна прокуратура.

Нагадаємо, за словами директора департаменту стратегічної екологічної політики Мінекології Лесі Карнаух, Україна оцінила втрату кримських заповідників, які були захоплені Росією під час незаконної анексії півострова, в "мільярди гривень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram