ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко: артилерія бойовиків почала стріляти далеко за лінію зіткнення

Президент назвав імовірність ескалації конфлікту дуже суттєвою.

Порошенко: артилерія бойовиків почала стріляти далеко за лінію зіткнення
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що великокаліберна артилерія бойовиків почала стріляти по об'єктах, які розташовані далеко за лінією зіткнення.

Таку заяву він зробив під час свого візиту в Броди.

"Ворог намагається зірвати мінський процес, роблячи абсолютно безвідповідальні заяви про вихід із нормандського переговорного формату, різко збільшив інтенсивність обстрілів позицій наших військ на сході України. Сьогодні вночі було рекордне число обстрілів. Значну кількість із них становили обстріли з використанням великокаліберної артилерії. Причому якщо раніше обстріли були зі стрілецької зброї і мінометів і концентрувалися тільки в районі зіткнення, то зараз ворог зосередив вогонь артилерії по командних пунктах, складах, які розташовані за 8, 12, а іноді навіть і 20 кілометрів від лінії зіткнення", - заявив Порошенко.

За його словами, Захід висловлює Україні чітку підтримку, але ймовірність ескалації конфлікту залишається дуже суттєвою.

"Та й повномасштабне російське вторгнення по всіх азимутах ми абсолютно не виключаємо. Ми готові - наші Збройні Сили - дати відсіч ворогу і на сході нашої країни, де ворог окупує Донбас, і вздовж адміністративного кордону з Кримом. Коли б ці провокації не відбулися", - заявив він.

Порошенко заявив, що начальник Генштабу Муженко перебуває в зоні АТО.

За минулу добу російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. У тому числі 45 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 - з важкої артилерії; 32 обстріли були на Маріупольському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram