ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі майже сягнуло ста

Ситуація в зоні АТО різко загострилася.

Число обстрілів на Донбасі майже сягнуло ста

За минулу добу російські окупаційні війська 96 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Як повідомляє штаб АТО, 45 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку, з них 10 - з важкої артилерії. Шість разів противник відкривав артилерійський вогонь по Авдіївці і випустив понад 130 снарядів калібру 122 мм. Снаряди цього ж калібру використовували при обстрілі Пісків, Новоселівки Другої, Першого Травня. Близько 40 снарядів були випущені по Луганському. Не вщухають мінометні та гранатометні обстріли. У Новгородському і Зайцевому ворог застосував БМП, у Новоселівці Другій - протитанковий ракетний комплекс. В Авдіївці проявив себе снайпер.

На Маріупольському напрямку підтверджено 32 випадки ведення вогню противником. Зі 122-міліметрової артилерії обстрілювали позиції в Мар'їнці, з установок калібру 152 мм стріляли по укріпленнях у Сіонітному. На всій ділянці фронту Красногорівка-Широкине противник активно застосовував міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. Під Широкиним російські окупанти задіяли БТР, а поблизу Красногорівки - БМП. У Мар'їнці активізувався снайпер.

У Луганській області важку артилерію калібру 122 мм противник тричі - на початку і наприкінці доби - застосував по Попасній. Під вогонь важкої артилерії також потрапила Новоолександрівка. Вогонь артилерії ворог посилював мінометними та гранатометними обстрілами. У Золотому, Станиці Луганській і Кримському відкривали переважно гранатометний вогонь, у Станиці Луганській до того ж була задіяна ворожа бронетехніка. У Попасній і Новоолександрівці зафіксовано активність снайперської пари.

Нагадаємо, в Авдіївській промзоні в середу загинули двоє українських військових, ще четверо отримали поранення, написав нардеп від "Народного фронту" Євген Дейдей у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram