ГоловнаСуспільствоПодії

Помер лікар-волонтер ПДМГ Георгій Теслюк

Лікар, який повернув медицину в Попасну, хворів на рак.

Помер лікар-волонтер ПДМГ Георгій Теслюк
Георгий Теслюк
Фото: facebook Георгия Теслюка

Лікар-уролог Георгій Теслюк, який прилучився до Першого добровольчого мобільного госпіталя ім. Миколи Пирогова під час шостої і сьомої ротації в травні 2015-го, помер 14 серпня від онкологічного захворювання. Про це повідомив в фейсбуці засновник ПДМГ Євген Найштетік.

Вирушаючи в зону АТО Георгій Теслюк вже знав, що невиліковно хворий, але хотів зробити свій внесок у добру справу. "В анкеті при зарахуванні на службу він написав:«З 11 грудня не одну добу провів у ролі лікаря-волонтера на Майдані. Той заряд позитиву, відчуття бути потрібним ні з чим не порівняти. Думаю, і вам зможу чимось допомогти", - згадав Найштетік.

"Наші групи просто захлиналися від обсягу роботи в єдиній, що вижила після артилерійського обстрілу з/д лікарні. У місто, в якому зародилося ЛНР (мовиться про Попасну - ред.), почали повертатися люди. Жебраки, часто голодні і без базових засобів для існування, люди часто хворіли. Їм було страшно опинитися один на один з хворобою, а тим більше з чимось непростим. Георгій Теслюк, лікар-уролог з навичками роботи на УЗД з Буковини, взяв на себе колосальний пласт роботи. За кілька місяців через створений за власною ініціативою поліклінічний прийом у Попасній пройшли сотні пацієнтів. У кого камені, у кого інфекція, у кого загострення хронічної хвороби. Георгій допоміг дуже багатьом, залишивши після себе добрі і вдячні спогади своїх колег і пацієнтів. А зараз його немає», - додав Найштетік.

Георгій Теслюк з командою Першого добровольчого госпіталю ім. Миколи Пирогова в Попасній
Фото: facebook Георгія Теслюка
Георгій Теслюк з командою Першого добровольчого госпіталю ім. Миколи Пирогова в Попасній

Кардіолог Чернігівської міської лікарні №2 Юрій Кравцов, згадує, що вперше Георгія Теслюка побачив у Дніпропетровську, звідки їх розподіляли в різні місця по Луганській області. Георгій залишився в Попаснянській лікарні - зруйнованій, порожній, без лікарів. «Волонтерами в добровільному госпіталі стають незвичайні люди. Щоб туди поїхати, потрібно щось мати і в серці, і в голові, - каже колега-волонтер. - Я думаю, що на Георгія в своїй рідній поліклініці дивилися, як на інопланетянина, але він був людиною громадянського суспільства».

«Дуже порядний був, чесний. Не ділив людей за їхніми поглядами - лікував усіх. З ним було комфортно працювати: ніколи ніякої підлості не зробить. Горілку не пив, книги читав, медицину вивчав. Ми жили і дивилися в майбутнє, планували операції і огляди. Він для мене залишився просто Грицем», - згадує ортопед Юрій Барабан товариша, з яким пліч-о-пліч пропрацював місяць у Попаснянській лікарні.

"Я сподіваюся, у мене буде час кожному подякувати особисто, але якщо таке не трапиться, я спокійний за місто, за людей, які тут живуть. У вас хоч і різні погляди, різний світогляд, різне світовідчуття ... Ви дійсно прийдете на допомогу, і хто чим може підсобить", - подякував за допомогу на своїй сторінці в соціальній мережі Георгій Теслюк у квітні цього року. А 14 серпня 37-річний лікар помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram