ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівненській області копачі бурштину побили поліцейських

Сім правоохоронців потрапили в лікарню

У Рівненській області копачі бурштину побили поліцейських
Архивно фото
Фото: vse.rv.ua

У Рівненській області за останні два дні сталися кілька сутичок поліцейських з копачами бурштину. Одна з них закінчилося тілесними ушкодженнями для сімох правоохоронців.

Як повідомляється на сайті обласної поліції, вранці в середу поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородили дорогу для в'їзду в урочище "Смітник".

"Копачі погрожували поліцейським і чинили опір. У результаті сутички сім правоохоронців потрапили в лікарню з тілесними ушкодженнями", - сказано в повідомленні.

Крім того, ближче до полудня в середу в урочищі "Гальбін" 30 осіб підпалили металевий вагончик, який використовувався поліцейськими як стаціонарний пост.

Учора в урочищі "Мох" Клесівського лісництва поліцейські, які приїхали на виклик через незаконний видобуток бурштину, також чинили опір. Копачі, як повідомляється, нецензурно лаялися і погрожували фізичною розправою.

"До того ж, щоб виключити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями", - повідомляє поліція.

Нагадаємо, в Україні процвітає нелегальний видобуток бурштину на території Рівненської, Житомирської та Волинської областей. Влада з цим нічого не може вдіяти.

Напередодні глава Рівненській області звернувся до голови МВС з проханням ввести в північні райони області війська Нацгвардії, щоб зупинити незаконний видобуток бурштину. Реакції на це прохання поки що не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram