ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова організації "Українці Москви" попросив допомоги у Порошенка

Віктору Гіржову заборонено в'їзд у РФ до 2020 року

Голова організації "Українці Москви" попросив допомоги у Порошенка
Фото: interfax.com.ua

Один з лідерів української громади в Москві Віктор Гіржов, якому на п'ять років заборонили в'їзд до Росії, звернувся до Президента Петра Порошенка з проханням про допомогу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на лист Гіржова.

"Звертаюся до Вас з проханням особисто звернути увагу на мою ситуацію і сприяти вирішенню актуальних побутових проблем, які створила для мене російська влада, заборонивши в'їзд на територію Росії, де я жив останні двадцять років. Хочу також, щоб мої досвід, знання і бажання працювати на користь держави знайшли практичне і ефективне втілення вже тут, на рідній землі", - йдеться в листі Гіржова.

За словами Гіржова, після того, як йому заборонили в'їзд до Москви, він опинився в Україні "у скрутних життєвих обставинах" і зіткнувся з "відвертою байдужістю і холодністю нинішньої української влади".

Нагадаємо, 14 жовтня Гіржова зняли з поїзда російські прикордонники на перехідному пункті "Брянськ - Орловський". Постановою ФСБ РФ йому був заборонений в'їзд до Росії на п'ять років - з 1 вересня 2015 до 1 вересня 2020 року.

Гіржов - відомий журналіст, політолог, вів активну громадську діяльність як один з лідерів української діаспори в Росії. Двічі був секретарем виборчої комісії в українському посольстві в Москві під час минулих парламентських і президентських виборів. У Москві у нього залишилися дружина і двоє дорослих дітей, які є громадянами РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram