ГоловнаСуспільствоЖиття

Автопробіг до резиденції Порошенка міг блокувати проплачений мітинг

У жовтні активіст Антон заявив, що він проти підвищення тарифів і дестабілізації в країні, а влітку він виступав проти присутності військових США в Україні.

Один з активістів, який намагався зупинити колону Автомайдану дорогою до заміської резиденції Президента України Петра Порошенка 31жовтня, брав участь у протесті біля посольства США 1 липня.

Фото: radiosvoboda.org

Цього активіста видно на відео, знятих під час обох протестів. Подібність зауважив український блогер Тарас Ревунець, пише "Радіо Свобода".

Обидва протести, в яких активіст брав участь, мають ще деякі ознаки проплачених, крім присутності тих самих осіб. В обох випадках активісти тримають у руках саморобні плакати в одному стилі, мають новий інвентар і прапори та висловлюють схожі, немов заздалегідь написані тези перед камерою.

В автопробігу до резиденції Президента взяли участь близько 100 автомобілів. Основною вимогою була відставка Генерального прокурора Віктора Шокіна за неефективну боротьбу з корупцією і блокування призначення антикорупційного прокурора.

Їх намагалися зупинити кілька людей, які також представлялися активістами. "У мене також є громадянська позиція, я сюди її прийшов висловити", - сказав чоловік на відео, який представився лише як Антон. Відео було знято 31 жовтня журналістом англомовного видання Kyiv Post.

Група людей, яка стояла на дорозі, сказала активістам Автомайдану, що вони - проти підвищення тарифів, проти дестабілізації в країні і за підвищення зарплат.

Влітку активіст Антон протестував проти присутності американських військових в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram