ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму порушили кримінальну справу проти власника телеканалу АТR (оновлено)

Іслямова звинувачують в організації блокади півострова

У Криму порушили кримінальну справу проти власника телеканалу АТR (оновлено)
Фото: krymr.com

У Криму порушили кримінальну справу проти Ленура Іслямова, власника кримськотатарського телеканалу АТR, який 1 квітня припинив аналогове мовлення на території півострова.

Про це повідомляє провладний кримський сайт "Крыминформ".

"Тривають слідчі дії", - повідомили в прес-службі ФСБ Росії, додавши, що справу порушили 22 жовтня. За якою статтею - не уточнюють. Водночас російське інформагентство РИА Новости повідомляє, що кримінальну справу порушили проти Іслямова як проти "одного з ініціаторів блокади півострова".

Уранці 2 листопада почалися обшуки на підприємствах Іслямова в Криму, в будинку його батьків, з обшуками також прийшли в його будинок у Москві. Також обшуки відбулися в будинках деяких колишніх співробітників телеканалу АТR. Одночасно Центробанк Росії розмістив також інформацію про відкликання ліцензії на роботу у ТОВ "Джаст Банк", що належить Іслямову.

Оновлення. МВС України розпочало два кримінальні провадження у зв'язку з цими обшуками.

Провадження стосуються фактів незаконного проникнення в житло батьків Іслямова, а також перешкоджання законній діяльності громадських організацій, які виступають проти окупації Криму.

"Дані про кримінальні правопорушення внесено в спеціальну базу даних. Ці правопорушення будуть обов'язково розслідувані відразу після припинення незаконної окупації Криму", - сказано в повідомленні.

Справи порушено за ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла) і ст. 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого півострова з 1 квітня 2015 року, оскільки йому не видали російську ліцензію. 17 червня телеканал відновив своє мовлення через супутник та інтернет з Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram