ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий у Криму оператор телеканалу ATR вийшов із СІЗО

Небієва заарештували у "справі 26 лютого"

Затриманий у Криму оператор телеканалу ATR вийшов із СІЗО
Фото: 15minut.org

У Криму звільнили оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, якого російські силовики затримали у справі "26 лютого" і утримували в слідчому ізоляторі Сімферополя.

Про це повідомила заступник генерального директора телеканалу ATR Ліля Буджурова у Фейсбуку.

"Оператора Ескендера Небієва, який  останні місяці перебував у СІЗО, відпустили на свободу. Спасибі всім, хто підтримував його сім'ю в ці важкі дні. Окрема подяка муфтієві Еміралі-ефенді, без його допомоги і поручництва цього б не сталося", - написала Буджурова.

Нагадаємо, "справа 26 лютого" пов'язана з подіями торішньої давності, коли під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відділення Криму від України. Серед перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери "Русского единства" на чолі із Сергієм Аксьоновим.

Майже через рік, 26 січня 2015 року, співробітники Слідчого комітету РФ та Центру протидії екстремізму провели обшук на телеканалі ATR. У результаті було вилучено записи подій 26 лютого 2014 року перед Верховною Радою Криму, після чого почалися арешти татар. Першим у справі про заворушення було затримано заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза

Ескендера Небієва затримали 20 квітня. Суд вирішив, що він може втекти, і 22 квітня заарештував його на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram