ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпропетровськ може стати "найгарячішою" точкою у другому турі виборів, - МВС

Міліціонери готуються до можливих провокацій

Дніпропетровськ може стати "найгарячішою" точкою у другому турі виборів, - МВС
Фото: Сергей Нужненко

Міністерство внутрішніх справ допускає провокації під час другого туру виборів мера Дніпропетровська, в який пройшли Олександр Вілкул і Борис Філатов.

Про це заявив на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко.

"Ми передбачаємо (у другому турі виборів) "найгарячішу" ситуацію в Дніпропетровську", - заявив Стойко.

Він зазначив, що збурити громадськість у місті може затримання Геннадія Корбана, лідера партії "УКРОП", екс-заступника Дніпропетровської ОДА.

За словами Стойка, кандидат у мери Філатов уже звернувся в міліцію для перевірки правочинності дій членів міської виборчої комісії.

Радник міністра також повідомив, що наразі відкрито 478 кримінальних проваджень за фактами порушення виборчого законодавства. У рамках восьми вручено повідомлення про підозру за фактами підкупу в Чернівцях та Одесі.

Нагадаємо, зараз Дніпропетровськ не має мера - його обов'язки виконує депутат Галина Булавка, яку обрали секретарем міськради в березні цього року. Обраний мер Іван Куліченко склав свої повноваження в листопаді 2014 року. Він керував містом 15 років, але восени вирішив перейти у Верховну Раду, де зараз входить у фракцію Блоку Петра Порошенка. 2010 року Куліченко виграв вибори з 37,8% голосів виборців.

До міськради Дніпропетровська за результатами виборів проходять п'ять партій: Опозиційний блок Вілкула (понад 30% голосів), УКРОП Філатова (24%), "Громадська сила" (8,7%), БПП (7,4%), "Самопоміч" (5,8%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram