ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму оператор телеканалу ATR отримав 2,5 роки в'язниці умовно

Ескендера Небієва сьогодні випустили на свободу із залу суду

У Криму оператор телеканалу ATR отримав 2,5 роки в'язниці умовно
Фото: 15minut.org

Суд Сімферополя засудив до 2 років і 6 місяців умовно з випробувальним терміном 2 роки колишнього оператора кримськотатарського телеканалу ATR 29-річного Ескендера Небієва, затриманого у "справі 26 лютого".

Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, інформує "Крым. Реалии".

"Йому дали умовний термін два роки, і він прямо із залу суду випущений на свободу", - розповів Джелял.

За його словами, вихідні Небієв провів в ізоляторі тимчасового утримання, оскільки 9 жовтня Центральний райсуд Сімферополя змінив для нього запобіжний захід і замкнув під варту до винесення вироку. Зазначимо, що Небієв вже відсидів 2 місяці в СІЗО за цим звинуваченням - з кінця квітня до кінця червня.

У неділю "прокурор" Криму Наталія Поклонська повідомила, що Небієву можуть пом'якшити вирок "у відповідь на угоду зі слідством".

Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв вважає, що однією з підстав арешту оператора є те, що Небієв не дає неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, який вже понад 8 місяців перебуває під вартою у цій самій справі. Смедляєв також назвав затримання Небієва "елементом торгівлі" у відповідь на блокаду Криму.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року напередодні введення російських військ у Крим, біля стін кримського парламенту пройшов багатотисячний мітинг, на який з гаслами неподільної України вийшли кримські татари. Їм протистояли прихильники "Русского единства". У сутичках загинули дві людини і травмовано 30 осіб.

Після анексії Криму Росією СК РФ порушив за цим фактом кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram