ГоловнаСуспільствоПодії

Кабмін відправляє у Сватове оціночну комісію

Уряд виділить допомогу сім'ям загиблих і пораненим.

Кабмін відправляє у Сватове оціночну комісію
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів відправляє у Сватове, яке дуже постраждало від пожежі на складі боєприпасів, оціночну комісію.

Як повідомляється на сайті уряду, вона повинна буде підрахувати збитки, завдані надзвичайною ситуацією.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також доручив Мінекономрозвитку терміново подати пропозиції про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для надання допомоги сім'ям осіб, загиблих і постраждалих унаслідок вибухів.

Нагадаємо, причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватовому стала диверсія - на території військової частини було зроблено постріл з ракетниці. До такого висновку прийшла комісія у складі представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Військової служби правопорядку.

Пожежа почалася близько 19:30-19:45 у четвер, 29 жовтня, на складах, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести в підвалах. Пожежу вдалося загасити до вечора наступного дня.

Через НП отримали пошкодження дев`ять 5-поверхівок, шість 4-поверхівок і 20 триповерхових будинків. Також зруйновано декілька будівель, що належать інфраструктурним компаніям. Загальна кількість поранених становить вісім чоловік. Загинув один солдат і продавщиця магазину поблизу військової частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram