ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежу на арсеналі у Сватовому загасили

Вибухи снарядів знищили кілька адміністративних будівель.

Пожежу на арсеналі у Сватовому загасили
Фото: Макс Левин

Пожежу на арсеналі у Сватовому, через яку в четвер ввечері почалася детонація снарядів, вдалося загасити, повідомляє прес-служба Луганської обласної ВЦА у фейсбуку. Також вогонь загасили на розташованому поруч складі міндобрив підприємства "Агрохім".

Повідомляється, що в результаті вибухів снарядів було повністю знищено адміністративну будівлю "Луганськгазу" в місті, складські приміщення з матеріалами, оргтехніку, меблі, автопарк підприємства.

У "Луганського енергетичного об'єднання" (обленерго Луганської області) пошкоджено п'ять повітряних ліній електропередачі 35 кВ і п'ять ліній 10 кВ. На підстанції "Сватове", яка розташована менш ніж за кілометр від місця пожежі, пошкоджено 28 вікон.

Знищено будівлю, бокси і майстерню Сватівських районних електромереж.

Нагадаємо, причиною пожежі на складі боєприпасів у Сватовому стала диверсія - на території військової частини було здійснено постріл з ракетниці. До такого висновку прийшла комісія у складі представників Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України, а також Військової служби правопорядку.

Пожежа почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах, де зберігається майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи припинилися, але ніч жителям міста довелося провести в підвалах.

Через НП отримали пошкодження дев'ять 5-поверхівок, шість 4-поверхівок і 20 триповерхових будинків. Загальна кількість поранених становить вісім чоловік. Крім солдата, загинула продавщиця магазину поблизу військової частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram