ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери просять прихистити цуценят із зони АТО і допомогти пенсіонерам (оновлено)

Потрібна допомога на "мирні" потреби тих, хто залишається в зоні бойових дій.

Волонтери у четвер вивезли із зони бойових дій у Донецькій області, де розташовані позиції української армії, 12 цуценят різних статей і забарвлень просять допомогти з пошуком для них господарів. Про це LB.ua повідомила волонтер Ольга Голубєва.

Собак вивозять з позицій військових
Фото: Ольга Голубєва
Собак вивозять з позицій військових

Гроші на стерилізацію дорослих собак вже зібрано за допомогою небайдужих громадян.

"Потрібно стерилізувати собак - загалом 6 хвостів. Уже немає сил прилаштовувати цуценят. Я домовилася з найближчою клінікою в Красноармійську - вони можуть зробити операції за ціною 350-400 грн за тварину, але ще можливі ускладнення і може знадобитися перетримка - а це від 300 грн за день", - сказала волонтер.

Фото: Ольга Голубєва

Крім того, її група "Крила Дніпра" підтримує чотирьох пенсіонерів, які залишилися жити в с. Піски - бабусю Софію і її сусідів. Люди похилого віку не отримують пенсію вже понад рік.

"У Піски бояться їздити соцпрацівники, бо там стріляють. Туди заїжджають тільки представники ОБСЄ, волонтери та військові. А найближчий магазин - у с. Карлівка, за 20 км від Пісків", - пояснила Голубєва.

Бабуся Софія і її сусіди вже рік живуть у Пісках без пенсії
Фото: Надано О. Голубєвою
Бабуся Софія і її сусіди вже рік живуть у Пісках без пенсії

Вона сподівається, що волонтерам, які вже займаються цим питанням, вдасться незабаром домогтися від держави забезпечення громадян. Однак зараз для підготовки до зими жителям с. Піски потрібні:

- Дрова;

- Кабель для підведення світла (100 метрів);

- Свічки;

- Продукти;

- Теплі речі.

Грошову допомогу навіть по 10-20 грн можна переказувати на картку ПриватБанку: +5168 7572 +6034 4256 (Новикова Валерія) з позначками "Мир", "Бабуся" або "Хвости".

Завезти пачку чаю, пакет круп, консерви можна у Дніпропетровську Валерії Новиковій на Лазаряна, 2 (тел. 050-20466З1).

Нагадаємо, незважаючи на перемир'я, військові повідомляють про перестрілки в зоні АТО, хоча штаб не підтверджує їхню інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram