ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄС передав Україні піч для спалювання відходів у Чорнобильській зоні

Вартість установки склала 1,25 млн євро

ЄС передав Україні піч для спалювання відходів у Чорнобильській зоні
Фото: EPA/UPG

Представництво Європейського Союзу передало Україні установку для спалювання відходів у Чорнобильській зоні відчуження, застосування якої має сприяти запобіганню лісових пожеж і зменшити ризик радіаційного забруднення повітря.

Про це повідомив в.о. голови Державного агентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук під час офіційної передачі печі.

"Установка проводилася за фінансової підтримки Європейської комісії та є важливим кроком спільних зусиль ЄС і України з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", - сказав Петрук.

За його словами, установка також є реалізацією енергозберігальних технологій, оскільки отримана під час спалювання деревини теплова енергія буде використовуватися для живлення наявних систем теплопостачання Чорнобиля, де проживає вахтовий персонал.

Вартість установки становить 1,25 млн євро.

Піч передало представництво в рамках "Програми охорони здоров'я та екології навколо Чорнобильської зони відчуження", загальний бюджет якої становить 4,9 млн євро. Ця програма реалізується за підтримки Європейського парламенту з 2011 року.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада виділила 135 млн гривень на погашення боргів Держагенства з управління Чорнобильською зоною відчуження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram