ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість поранених у Сватовому зросла до 8 осіб

Установлюють попередній збиток, заподіяний житловому фонду міста

Станом на 11:00 п'ятниці, 30 жовтня, кількість поранених у результаті пожежі і вибухів на артилерійському складі у Сватовому Луганської області збільшилася до восьми осіб.

Про це повідомляє сайт спікера АТО в Луганській області Руслана Ткачука.

Наразі тривають заходи із гасіння пожежі, а також попередньо встановлюють збиток, заподіяний житловому фонду міста.

За попередньою інформацією, пошкоджено дев'ять 5-поверхівок, шість 4-поверхівок і 20 3-поверхових будинків. У місті створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Міноборони, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

"З метою контролю за ситуацією місто розділили на 6 квадратів, у кожному з яких ситуацію контролюють зведені групи представників ЗСУ та МВС. Зазначені групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвалися, надають медичну та консультативну допомогу місцевим жителям", - зазначив Ткачук.

За його інформацією, з міста евакуювали 118 пацієнтів Сватівської районної лікарні, 100 літніх мешканців будинку престарілих і 116 осіб зі школи-інтернату. 29 військовослужбовців вийшли з території арсеналу.

Нагадаємо, пожежа в місті Сватове почалася близько 19:30-19:45 у четвер на складах, де зберігають майже 3,5 тис. тонн боєприпасів. Через вогонь боєприпаси почали детонувати. До ранку вибухи вщухли, але ніч жителям міста довелося провести в підвалах.

Згодом голова Луганської обласної ВЦА Георгій Тука повідомив, що причиною пожежі на складах із боєприпасами став постріл із ракетниці. Комісія Міноборони підтвердила, що на територію військової частини, де розташовані склади, впала сигнальна ракета. За цим фактом 29 жовтня слідчий відділ СБУ в Луганській області вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне правопорушення, передбачене частиною 3 ст. 258 КК України "Терористичний акт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram