ГоловнаСуспільствоПодії

У Сватовому горять склади з боєприпасами (оновлено)

Унаслідок пожежі загинула людина.

У Сватовому горять склади з боєприпасами (оновлено)
Фото: Скриншот видео

У Сватовому Луганської області в районі молокозаводу горять склади з боєприпасами.

За словами мешканців міста, через детонацію чути вибухи, передає "112 Україна".

На даний момент мобільний зв'язок там не працює.

"Швидше за все, вибухи чути з території молокозаводу, де розташована одна з військових частин. Люди припускають, що, швидше за все, вибухають снаряди. Люди зараз налякані, особливо на території кварталу Луначарського, який розташований дуже близько до цієї території. Поки ми спускалися в підвал, видно було, що у вогні територія міста біля кварталу Луначарського", - повідомив кореспондент.

Вибухова хвиля досягла селищ Мілуватка, Нижня Дуванка, Покровське, в деяких селищах вимкнулося світло.

В Сватово сейчас с восточной стороны слышны регулярные взрывы и наблюдается большое зарево. Луганчанам-то не привыкать, а вот сватовчане напуганы изрядно.

Posted by Valentin Torba on 29 октября 2015 г.

Оновлено. Як повідомив заступник голови ВЦА Юрій Клименко, в результаті пожежі загинула людина. Загиблий був співробітником магазину, в який влучив снаряд.

"На складах є понад 3500 тонн боєприпасів. Відбуваються вибухи, що ускладнює ліквідацію пожежі. Осколки снарядів і самі снаряди вибухають біля міста, в самому місті. Є влучення в магазин, на жаль, загинув один співробітник магазину, більше інформації про жертви немає", - повідомив Клименко.

На даний момент створено оперативний штаб, вживаються заходи з ліквідації надзвичайної ситуації.

Оновлено о 22:06. Водночас в Адміністрації Президента заявляють, що інформація про загибель людини не відповідає дійсності. "Станом на цю хвилину жертв цієї події немає, можемо також повідомити, що місцевому населенню зараз нічого не загрожує. На місці події зараз вже працює комісія міністерства оборони і Генштабу, працює військова служба правопорядку. Крім цього, зараз максимально використовуються всі заходи, щоб локалізувати і припинити пожежу, яка триває", - повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник.

Прес-секретар МВС Артем Шевченко розповів, що ліквідація пожежі вже почалася - на місці працюють представники міліції та три відділення ДСНС. "МВС і ДСНС розпочали роботи з локалізації надзвичайної події в Сватовому, де о 19:45 почалися вибухи на складі артбоєприпасів в одній з в/ч. На місці працює начальник міліції Луганської області Юрій Покиньборода. Три відділення ДСНС вже задіяно. Готується до відправки зведений загін. Головне завдання - безпека жителів Сватового", - написав він у Facebook.

Оновлено о 22:50. Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибокз посиланням на голову луганського осередку партіі Артема Заїку повідомив, що в місті оголошено евакуацію. "У Сватовому вибухає склад боєприпасів. 2000 тонн. 30 хвилин як почалося. Снаряди летять в місто. Оголошена евакуація населення ", - написав Тягнибок у Facebook.

"Причину події поки що не встановлено. Чи може це бути теракт, може, наслідок хаотичного відведення озброєння, може, свідоме "списання" арсеналу, а може, це пов'язано з виборами, які там не відбулися", - зазначив Тягнибок.

Оновлено о 23:05.Інформацію про евакуацію жителів Сватового підтвердив мер міста Євген Рибалко, передає "Громадське.ТБ". "Я зараз евакуюю людей, там на базі вибухи "ураганів", "градів", "смерчів". Ніхто не може підійти на відстань ближче 500 метрів ", - сказав Рибалко. Людей евакуюють у бік Кремінної та Троїцького і відправляють в підвали.

Водночас Юрій Клименко уточнив, що чотири людини поранені. Також горить два будинки.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив, що площа займання - 300 на 300 кв. метрів. Лікарні працюють в посиленому режимі. Тука підтвердив інформацію про те, що горять склади на базі артдивізіону сектору А.

Пізніше Тука повідомив, що причиною пожежі на складах з боєприпасами став постріл з ракетниці. "За попередніми даними, було випущено два постріли з ракетниці, один постріл військовослужбовці загасили, але поки вони гасили, то другий влучив і спричинив пожежу", - розповів губернатор в ефірі "112 Україна".

Він підкреслив, що інтенсивність вибухів зменшилась, але "ні про що не можна сказати з упевненістю, бо може спалахнути в будь-який момент".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram