ГоловнаСуспільствоЖиття

Два військові кораблі РФ наблизилися до українського кордону під час навчань

ВМС ЗСУ відігнали від держкордону винуватця провалу параду в Севастопольській бухті

Два військові кораблі РФ наблизилися до українського кордону під час навчань
Корабль ЧФ РФ "Ладный"
Фото: warfiles.ru

Під час українсько-американських навчань "Sea Breeze-2015" силовики виявили неподалік від територіальних вод України два кораблі Чорноморського флоту Росії: сторожовий корабель "Ладний" і малий протичовновий корабель "Суздалець".

Про це повідомляє прес-служба командування військово-морських сил ЗСУ у Фейсбуці.

"Обидва судна вже не перший день проявляють неприкритий інтерес до заходів, які проводяться в рамках навчань", - йдеться в повідомленні.

Щоб ідентифікувати кораблі, в море вийшли чергові сили ВМС ЗСУ, а в небо підняли українську авіацію. Крім того, за непроханими гостями вели спостереження підрозділи військ берегової оборони у взаємодії з кораблями морської охорони Держприкордонслужби. Через деякий час "Ладний" відійшов на південь від Одеси.

У командуванні українських ВМС зазначають, що за останні три місяці "Ладний" вже вдруге опиняється поряд із територіальними водами України.

"4 червня цього року цей корабель вже "муляв" очі в безпосередній близькості від морської ділянки українського кордону. Тоді він перебував на рекомендованому шляху цивільних суден, що становило загрозу безпеці мореплавання. Судно відійшло, після того як українські військові моряки і прикордонники "натякнули" йому зробити це своїми рішучими діями", - наголошується в повідомленні.

У ВМС підкреслюють, що поява російських кораблів ніяк не вплине на виконання плану українського-американських навчань, але, водночас, командування висловлює стурбованість такими діями. Військові зазначають, що саме цей корабель "відзначився" на параді в Севастопольській бухті, коли випущена ним ракета розвалилася на частини. Тоді, на щастя, ніхто не постраждав.

"Не дай Бог, з "Ладним" знову трапиться щось недобре в умовах, коли поруч здійснюється таке інтенсивне судноплавство", - підкреслюється у повідомленні ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, 31 серпня в Чорному морі почалися військово-морські українсько-американські навчання Sea Breeze-2015. Маневри триватимуть до 12 вересня, в них візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців; дев`ять кораблів, вісім вертольотів і літаків. Торік такі навчання тривали з 8 по 10 вересня. У них взяли участь близько 2 тис. військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram