ГоловнаСуспільствоЖиття

Намісник Лаври нахамив поліції

Владика Павло знову став героєм скандального відео.

У Мережу виклали відео спілкування намісника Києво-Печерської Лаври, митрополита Чорнобильського та Вишгородського, владики Павла (у миру - Лебідь) із патрульним поліцейським після того, як водій ієрарха УПЦ Московського патріархату порушив правила дорожнього руху.

Патрульний повідомляє владиці Павлу про порушення, але у відповідь ієрарх каже: "Ви в церкві сьогодні були? Подумайте про душу, а тоді будете мені ставити питання... Водій робить те, що я йому скажу, у нас послух... Я вам не хлопчик".

У відповідь на репліку поліцейського "Ваш водій порушив сьогодні" владика Павло кидає: "Нічого, слава Богу", - сідає на заднє сидіння і каже водієві: "Поїхали". Mercedes-Benz S-class від'їжджає.

Прес-служба Патрульної поліції у своєму фейсбуці повідомила, що інцидент був у середині липня.

"Враховуючи присутність значної кількості вірян, патрульні вирішили не ескалувати конфлікт і не здійснювати заходів для затримання правопорушника. Правильність такого рішення вивчило керівництво Департаменту патрульної служби", - додали там.

Нагадаємо, що владика Павло не раз ставав героєм резонансних сюжетів українських ЗМІ. Він побудував собі розкішний заміський маєток, а 2011 року відзначив своє 50-річчя в трьох банкетних залах одного з кращих готелів Києва "Русь" і отримав у подарунок автомобіль Mercedes-Benz S-class вартістю понад 100 тисяч доларів.

У січні 2014 року митрополит заявляв, що УПЦ МП буде з Віктором Януковичем до кінця, "як Симон Киринейський допомагав нести хрест Христу на Голгофу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram