ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові заклали пам'ятний знак жертвам тоталітарних режимів

Голова СБУ передав львівській громаді документи на територію, на якій буде побудовано меморіал

Сьогодні в музеї "Тюрма на Лонцького" у Львові за участю голови Служби безпеки Валентина Наливайченка відбулося закладання пам'ятного знака на місці спорудження Меморіалу пам'яті жертв тоталітарних режимів.

Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки.

Фото: sbu.gov.ua

"Сьогодні, в нелегкі для України часи випробувань, особливо важливо пам'ятати сторінки історії. На цьому місці збереглася віра, народилася гідність і перемога кожного українця. Пам'ятати і шанувати своїх героїв - це запорука непорушності нації", - зазначив голова СБУ, передаючи львівській громаді документи на територію, на якій буде побудовано меморіал.

Наливайченко підкреслив, що буде продовжувати те, що "було перервано злочинною владою Януковича", і зокрема - у відновленні історичної пам'яті.

Також він повідомив, що СБУ займається розширенням охоплення українського мовлення на тимчасово окупованих територіях.

Учасники заходу відвідали Личаківське кладовище, де вшанували пам'ять січових стрільців, а також львів'ян, які загинули під час Революції гідності і в зоні АТО, та поклали квіти до Меморіалу львівських орлят.

Фото: sbu.gov.ua

Нагадаємо, у квітні Мінкультури ініціювало створення музею тоталітаризму, де кожен відвідувач зміг би наочно переконатися в масштабах злочинів комуністичного режиму проти українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram