ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував одного з учасників бійки під час Маршу рівності (оновлено)

Заарештований представився бійцем АТО

Суд заарештував одного з учасників бійки під час Маршу рівності (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Оболонський районний суд Києва заарештував на 2 місяці Дмитра Сеня - одного з підозрюваних у нападі на міліціонерів під час проведення "Маршу рівності" за права ЛГБТ у Києві 6 червня.

Про це на судовому засіданні сказав суддя Євген Римар.

При цьому суд відхилив клопотання депутатів Верховної Ради Ігоря Мосійчука та Олега Петренка про взяття Сеня на поруки.

Крім того, Римар зазначив, що Сеня помістили під варту, оскільки він не має паспорта та місця постійного проживання у Києві, отже, він може сховатися від слідства.

Сам Сень стверджує, що знімає житло у Києві, а офіційно зареєстрований у Донецьку. Також він заявив, що не міг відновити загублений паспорт, оскільки брав участь в антитерористичній операції у складі одного з добровольчих батальйонів.

Оновлення. Ще одного підозрюваного у нападі на міліціонерів - Андрія Подоляку - відпустили на поруки народних депутатів Ігоря Мосійчука, Андрія Лозового, Андрія Білецького та Олега Петренка. Суддя Сергій Родіонов зобов'язав Подоляку не виїжджати за межі Києва і повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання.

Нагадаємо, на мирну акцію ЛГБТ-спільноти, яка відбулася в суботу на Оболонській набережній у Києві, напали групою з 20-30 агресивних молодиків. Вони кинули в натовп петарди, начинені елементами ураження, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення у шию отримав міліціонер, його забрала швидка. Затримано кілька десятків нападників, серед них також були постраждалі.

Сутички між радикалами і міліцією тривали на вулиці Героїв Сталінграда та на Оболонському проспекті біля станції метро "Мінська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram