ГоловнаБлогиБлог Олени Галушки

Демонтаж і бетонні блоки, як засіб вирішення усіх бід киян

Засіб вирішення усіх бід киян - це демонтаж. При чому виглядає, що байдуже чого. Так думають столичні комунальники, і транспортники. Хто ще?

Фото: rada-poltava.gov.ua

Ще в квітні мешканцям, які попросили встановити на зупинці транспорту смітникові урни відповіли, що зупинковий комплекс встановлений невідомими особами та його мають демонтувати. Чому київпастрансівські тролейбуси роками зупинялись на "незаконній" зупинці, як вона попала в офіційний запис оголошень зупинок диктором українською та англійською - залишається загадкою. Головне те, що зупинку простіше знести, ніж "легалізувати", або, ще гірше - просто поставити урни.

Виявляється, київські комунальники не відстають від своїх колег. Свідомі мешканці Оболоні уже кілька місяців доводять КП "Оболоньжитлоексплуатація", що послуги, за які ЖЕК отримує кошти, треба надавати. І надавати таким чином, щоб споживачі були задоволеними. У відповідь на ряд прохань вони отримали блискавичне вжиття заходів: лампу, яка не світить, демонтовано, поламану лавочку в дворі знесено з цинічним коментарем, що її демонтовують так як мешканці не користуються нею за призначенням.

Завалити територію, де могла би бути клумба, бетонними блоками, виявляється, є найдієвішим способом не допускати паркування транспорту біля входу в під'їзд. А це взагалі виглядає, як відверте знущання: на обґрунтовану вимогу активістів забезпечити решітку для витирання ніг біля під'їзду будинку ЖЕК поклав решітку, якими ШЕУ закривають дощові каналізації...

Тенденція показує, що скоро прохання громадян зремонтувати ліхтар на мості Патона може призвести до демонтажу самого моста. Хочуть залякати киян, щоб ті не скаржились?

Це тільки вершина айсбергу. Таких поламаних лавок, погаслих ліхтарів, горе-решіток по місту тисячі. І їх ніколи ніхто не зремонтує.

Я надіслала депутатське звернення із вимогою врегулювати вищезгадані питання в інтересах киян, але розумію, що поки мешканці не почнуть відчувати себе власниками не лише квартир, але й будинків та прибудинкових територій, доти комунальникам буде завжди простіше знести, знищити, розтрощити та демонтувати. І забути. Адже кияни не сидять на лавках, то нащо їх утримувати? Тільки для того, щоб в людей виховати розуміння та відчуття цієї власності, містом має бути проведена колосальна робота із популяризації ОСББ, максимальне спрощення процедур та сприяння у їх проходженні. Це має бути топ-темою, з якою міські чиновники ходять на ефіри та дають інтерв'ю. Втім, політичної волі на повернення будинків на баланс громадян, як бачимо, у міського голови, на жаль, немає. Тому і говорити на цю тему він не хоче.

У світлі цього абсурду залишається лише запитання, а чому із незаконними забудовами київська влада не бореться цим перевіреним улюбленим способом? Він був би дуже доречним в цьому випадку.

Власне, чиновники, мабуть, уже просто забули, що демонтажу підлягають не лише поламані об'єкти, але й шкідники - з їхніх посад.

P.S. зі скаргами та за консультацією пишіть мені на пошту: [email protected].

Олена Галушка Олена Галушка , Депутат Київради, заступник голови постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК, Член Правління ГО "Свідомі"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram