ГоловнаСуспільствоЖиття

На Марші рівності в Києві отримав поранення міліціонер

Затримано близько десяти нападників

Близько 20-30 агресивних молодих людей прийшли на місце збору учасників Маршу рівності (гей-парад). Вони розпорошили в натовп сльозогінний газ і кинули димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Затримано близько десяти нападників, серед них також є потерпілі.

Про це повідомляє "Громадське".

Як видно на фото, сутички відбулися на Оболонській набережній у Києві.

Захід охороняють міліціонери. Були присутні також представники Amnesty International, народні депутати України Сергій Лещенко і Світлана Заліщук, які вийшли на підтримку учасників. Підтримати гей-парад прийшов і посол Швеції в Україні разом з дружиною.

Нагадаємо, раніше Дмитро Ярош заявив, що "Правий сектор" збирається зірвати Марш рівності, який планується на 6 червня. При цьому він описав гомосексуалів як "хитрих і агресивних грішників-марксистів". Мер Києва Віталій Кличко на своєму сайті також закликав ЛГБТ-спільноту не проводити марш в цьому році, щоб не нагнітати ситуацію в місті.

Читайте: Парасюк хоче відправити учасників гей-параду на Донбас

Зазначимо, що представники ЛГБТ-спільноти чотири рази намагалися провести в Києві Марш рівності, але тільки одна спроба - в 2013 році - увінчалася успіхом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram