ГоловнаСуспільствоВійна

Майже три сотні людей здали кров для поранених під Мар'їнкою

Середній вік донорів - від 25 до 40 років, повідомили в ОДА

Майже три сотні людей здали кров для поранених під Мар'їнкою
Фото: iz.com.ua

Протягом 4 і 5 червня відділення Дніпропетровської обласної станції переливання крові прийняли 295 донорів, які хочуть допомогти пораненим після обстрілу Мар’їнки героям.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

"4 червня відділення Дніпропетровської обласної станції переливання крові прийняли 164 донорів, які прийшли здавати кров для поранених в АТО. Ще 131 донор звернувся у відділення станції 5 червня. Середній вік донорів - від 25 до 40 років", - наголошується в повідомленні.

За словами головного лікаря обласної станції переливання крові Антоніни Сердюк, після того, як лікарі закликали допомогти пораненим в АТО бійцям, біля відділень станції вишикувалися черги. Здати кров прийшли в кілька разів більше людей - окрім звичної кількості пацієнтів, а це 50-70 донорів, ще близько трьох сотень.

Вона додала, що в суботу Дніпропетровська обласна станція переливання крові теж буде приймати кров для поранених. Прийматимуть донорський матеріал незалежно від резусу і групи крові.

Здати кров небайдужі жителі Дніпропетровська можуть від 8.00 до 13.00 за адресою: вул. Героїв Сталінграда, 17.

Нагадаємо, 4 червня в штабі АТО повідомили про загибель п'ятьох українських військових та поранення 38 бійців у бою під Мар'їнкою.

3 червня бойовики спробували відбити у сил АТО передмістя Донецька Мар'їнку та Красногорівку. У відповідь військові відкрили вогонь з важкої артилерії і втримали ці міста. Частина снарядів влучила в Донецьк. У Мар'їнці, за даними МВС, загинули троє цивільних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram