ГоловнаПолітика

Влада Києва пообіцяла прибрати символи СРСР до квітня 2016 року

У столиці замінятимуть комуністичну символіку на державну протягом року

Влада Києва пообіцяла прибрати символи СРСР до квітня 2016 року
Фото: russianlook.com

Київська міська рада схвалила заміну комуністичної символіки на будівлях комунальної власності на державну символіку України до 31 березня 2016 року.

За відповідне рішення проголосували 86 депутатів Київради.

Столична влада уточнила, що до комуністичної символіки належать будь-які зображення головної державної емблеми Радянського Союзу "Серп і молот" і будь-які зображення Володимира Леніна.

Рішення передбачає, що до 28 червня департамент комунальної власності складе перелік будівель і споруд комунальної власності, на яких розміщено комуністичну символіку, а також графік її демонтажу.

До 24 серпня будуть виконані заходи з демонтажу комуністичної символіки, а після цього, до 31 березня 2016 року, - замість неї встановлять державну символіку.

Окрім того, Київрада має намір передбачити виділення коштів на фінансування заходів з реалізації рішення і "декомунізації" столичних будівель в бюджеті міста на 2016 рік.

Нагадаємо, радянські символи, які демонтували в столичному метрополітені, планують відправити в музей. Закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їхньої символіки", Верховна Рада ухвалила 9 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram