ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко звинуватив німецьке видання Spiegel у брехні

Ватажок ДНР заявив, що не віддавав наказ повернути озброєння на вихідні позиції

Захарченко звинуватив німецьке видання Spiegel у брехні
Александр Захарченко
Фото: argumentua.com

Ватажок ДНР Олександр Захарченко звинуватив авторитетне німецьке видання Der Spiegel в тому, що воно перебрехало його слова.

Вчора ввечері на сайті Spiegel з'явився анонс свіжого номера тижневика, в якому говориться, що Захарченко зізнався в тому, що бойовики не відвели все важке озброєння, як повинні були. Нібито через обстріли з боку українських військових вони повернули частину озброєнь на колишні позиції.

У коментарі "Комсомольській правді", Захарченко заявив, що Spiegel все вигадав.

"Озброєння відведені - це факт. Журналістам "Шпігеля" це відомо, але пишуть вони по-іншому... Я, якщо чесно, не розумію, навіщо німецькі журналісти просили дати їм інтерв'ю. Не розумію сенсу в цій бесіді, якщо все одно вони пишуть те, що хочуть, а мої заяви перевертають з ніг на голову", - сказав ватажок бойовиків.

"Як можна було з моїх слів зробити висновок, що ми підтягли вже важке озброєння - я не розумію, скажу чесно. Швидше за все, німецькі журналісти і не думали про те, що їхнє бажання підвищити свій тираж може призвести до якихось наслідків. В цьому-то і різниця між нами: для них головний гучний заголовок, і привернення уваги до себе. І їм не важливо, що в підсумку найважливіший процес міжнародного врегулювання може бути під загрозою через банальну брехню. Ще раз заявляю, офіційно: важке озброєння нами повністю відведено", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, що Захарченку не вперше спочатку говорити одне, а потім зовсім інше. З найсвіжішого: 17 квітня він повідомив, що ДНР готова організувати повторний референдум в Донецькій області, а через три дні заявив: "Ми вже провели один. Навіщо нам повторно проводити?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram