ГоловнаСвіт

50% німців готові пустити в країну більше біженців, - опитування

70% німців виступили за створення законних шляхів переїзду в Європу жителів неблагополучних країн.

Половина населення Німеччини підтримує ідею прийняття й інтеграції в суспільство більшого числа вимушених іммігрантів з інших держав.

Про це свідчать результати опитування, проведеного телеканалом ARD.

Ще 44% німців висловилися проти збільшення потоку мігрантів. Найбільше супротивників імміграції - 82% - виявилося серед прихильників нещодавно створеної партії "Альтернатива для Німеччини", відомої своєю євроскептичною позицією. Найактивнішими прихильниками імміграції виявилися адепти партії "Зелені", яку очолює політик турецького походження Джем Оздемір.

опрос
Фото: EPA/UPG
опрос

Більшість німців - 81% - виступають за активнішу фінансову участь Німеччини в поліпшенні життя в країнах, звідки спостерігається найсильніший приплив мігрантів до Європи. 70% громадян країни визнали, що необхідно створити законні шляхи для переїзду в Європу жителям неблагополучних країн інших континентів; 27% виступили проти.

62% німців підтримали виділення грошей на проведення рятувальних операцій у Середземному морі, в якому тонуть переповнені кораблі з нелегальними мігрантами, 34% виступили проти цього. Таке саме число німців упевнене, що відправляти військові кораблі для недопущення судів з мігрантами до європейських берегів - це хибний крок. Зазначимо, що саме таку політику зараз здійснює Австралія.

За даними Управління ООН у справах біженців, у першій половині 2014 року Німеччина стала лідером за кількістю претендентів на притулок - 67,4 тис. осіб. Більшість із них приїхали з охопленої громадянським конфліктом Сирії (18%), Сербії та Косово, Афганістану та Еритреї. Слідом за Німеччиною розташувалися США, куди їдуть мексиканці, китайці, гватемальці і сальвадорці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram