ГоловнаСвіт

Колишнього главу ЦРУ засудили за передачу секретних відомостей коханці

Суд зобов'язав колишнього главу розвідуправління США виплатити штраф у розмірі $100 тис.

Колишнього главу ЦРУ засудили за передачу секретних відомостей коханці
Дэвид Петрэус
Фото: spletnik.ru

Федеральний суд у місті Шарлотт (Північна Кароліна, США), засудив до двох років умовно колишнього директора ЦРУ Девіда Петреуса за передачу секретної інформації своїй коханці.

Про це повідомляє агентство AFP.

Петреуса також зобов'язали виплатити штраф у розмірі $100 тис., хоча обвинувачення просило оштрафувати його лише на $40 тис. На такий крок суддя Девід Кесслер пішов на підставі "серйозності злочину" Петреуса.

Колишній глава розвідки повністю визнав провину і попросив вибачення за свої дії.

Нагадаємо, Девід Петреус подав у відставку у листопаді 2012 року, після того, як ФБР стало відомо про його подружню зраду. У письмовому зверненні до співробітників відомства Петреус пояснив своє рішення особистими причинами, заявивши що "допустив вкрай серйозну помилку, дозволивши собі позашлюбний зв'язок". Він пояснив, що "така поведінка є неприйнятною як для чоловіка, так і для лідера такої організації, як ЦРУ". Президент Барак Обама задовольнив його прохання.

Девід Петреус

понад 37 років прослужив у збройних силах США. У вересні 2011 року його призначили на посаду керівника ЦРУ. У листопаді 2012 року Петреус подав у відставку через позашлюбний зв'язок зі своїм біографом Полою Бродвелл. У січні 2015 Петреуса звинуватили у передачі Бродвелл, яка писала його біографію, документів про операції в Афганістані, в яких містилися імена секретних агентів, стратегія війни і розмови генерала з президентом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram