ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві на вул. Філатова забив "гейзер"

Вода з 10-метрового фонтану б'є біля вікна житлового будинку

Сьогодні вдень на вул. Філатова в центрі Києва стався прорив магістрального трубопроводу. Як повідомляє прес-служба "Київенерго", пошкоджено трубопровід діаметром 800 мм. Через прорив гарячої води на дорозі утворилася вимоїна діаметром близько двох метрів.

За словами очевидців, висота "фонтану" досягала 10 метрів, вода била просто біля вікна поруч із житловим будинком. Протягом 15 хвилин аварійні служби знизили тиск у мережі і потім відключили пошкоджену ділянку. Зараз там ведуться ремонтні роботи, які "Київенерго" прогнозує завершити протягом доби.

Через пошкодження трубопроводу від опалення та гарячого водопостачання відключено житлові будинки та підприємства в Печерському районі столиці. Вже до вечора більшість будинків перепідключать до іншого магістрального трубопроводу. При цьому 28 будинків на вул. Філатова і Кудрі залишаться без опалення та гарячої води до закінчення ремонту прориву.

За даними "Київенерго", аварія сталася через зношеність трубопроводу. "Ця ділянка тепломережі експлуатується з 1972 року і вичерпав свій 25-річний нормативний ресурс", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у зв'язку з припиненням поставок газу з Росії в Києві близько 4 місяців, з липня по листопад, було відсутнє гаряче водопостачання в більшості житлових будинків. Опалювальний сезон у столиці також почався із запізненням - на початку листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram