ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль: бойовики активізували обстріл міст і селищ Луганської області

Диверсанти обстріляли з гранатометів блокпост прикордонного селища

Москаль: бойовики активізували обстріл міст і селищ Луганської області
Фото: Макс Левин

За минулу добу проросійські терористи вісім разів обстріляли контрольовану Україною територію Луганської області.

Про це повідомив у суботу, 13 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає прес-служба губернатора.

"Для порівняння, 11 грудня обстрілів було лише три. Вперше за тривалий час під вогневий удар потрапив Міловський район, розташований на півночі Луганської області за 100 кілометрів від лінії розмежування. Після півночі околиці Мілового, де розташовано блокпост українських силовиків, кілька разів обстріляли з гранатометів. Очевидно, "працювала" розвідувально-диверсійна група", - зазначив Москаль.

Протягом вчорашнього дня бойовики 3 рази обстрілювали район теплоелектростанції в м. Щастя. Поранених і загиблих серед мирних жителів немає.

Крім того, вчора було зафіксовано стрілянину у Станиці Луганській поблизу мосту через Сіверський Донець із застосуванням автоматичної зброї і крупнокаліберних кулеметів з БТР. Також після 15:00 околицю Станиці обстріляли з мінометів. Інформації про поранених чи загиблих мирних жителів немає. Станом на 10:00 13 грудня в Станиці тихо, так само, як і в Щасті та Попасній.

Також в ЛОДА навели динаміку обстрілів контрольованої Україною території Луганської області від початку тижня: вівторок - 12, середа - 16, четвер - 3, п'ятниця - 8.

Як відомо, від 9 грудня на Донбасі оголошено режим припинення вогню. Терористи його переважно ігнорують.

За минулу добу російсько-терористичні війська обстріляли позиції сил АТО поблизу Фрунзе, Донецька, Щастя, Станиці Луганської, Старомихайлівки, Нікішиного, Павлополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram