ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вже готує десятий гумконвой на Донбас

Заступник постпреда РФ вважає, що ООН і Червоному Хресту слід активніше надавати допомогу сходу України

Росія вже готує десятий гумконвой на Донбас
Фото: EPA/UPG

Росія вже формує десятий "гуманітарний конвой" для відправлення на Донбас.

Про це заявив заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Максимичев, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Зараз готується десятий конвой. Українську владу було належним чином поінформовано про його вміст і маршрути проходження", - сказав він на засіданні Генасамблеї ООН.

Дипломат також зазначив, що РФ вже відправила на Донбас у своїх "конвоях" до 11 тисяч тонн "гуманітарки", а Управлінню ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) і Міжнародному комітету Червоного Хреста (МКЧХ) можна було б допомагати потерпілому в Україні населенню активніше.

"Вважаємо, що міжнародні гуманітарні організації, в першу чергу УКГП і МКЧХ, могли б зіграти значимішу роль у цих зусиллях і активніше підключатися до процесу для полегшення становища потерпілого населення", - заявив Максимичев.

Нагадаємо, 12 грудня 9-й "гуманітарний конвой" Росії прибув на Донбас і поїхав назад до РФ. Росія вводить на підконтрольні проросійським сепаратистам території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає "гуманітарними конвоями", без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, порушуючи міжнародні норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram