ГоловнаСуспільствоЖиття

Рішення про чергову хвилю мобілізації ще не ухвалено, - Селезньов

На підставі указу Президента своє рішення муситиме прийняти Верховна Рада

Рішення про чергову хвилю мобілізації ще не ухвалено, - Селезньов
Фото: EPA/UPG

Колишній представник Антитерористичного центру Владислав Селезньов повідомив, що рішення про чергову хвилю мобілізації ще не ухвалено.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Рішення про мобілізацію приймається Верховним головнокомандувачем. Таке рішення ще не прийнято. На підставі указу Президента своє рішення приймає Верховна Рада, яке закріплюється законом. Тільки після цього Збройні сили будуть виконувати завдання щодо проведення наступної хвилі мобілізації", - зазначив Владислав Селезньов.

"Щодо кількісних показників, які будуть реалізовані під час проведення четвертої хвилі мобілізації, то до лав будуть призиватися ті військовозобов'язані, які самі цього бажають. Це патріоти, яким не байдужа доля України", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак не відкидає ще однієї хвилі часткової мобілізації. За його словами, мобілізація потрібна, щоб поміняти солдатів, які вже півроку перебувають на фронті.

Після військової агресії з боку Росії Україна ухвалила рішення відновити призов на строкову службу, проте восени призову не було. У 2014 році солдатів набирали в рамках трьох етапів часткової мобілізації.

В останні роки перед скасуванням за рік на строкову службу призивали близько 40 тисяч осіб - по 20 тисяч навесні і восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram