ГоловнаСуспільствоВійна

Українські війська не відійдуть з позицій раніше ніж 10 грудня, - РНБО

У Радбезі з нетерпінням чекають справжнього режиму "тиші"

Українські війська не відійдуть з позицій раніше ніж 10 грудня, - РНБО
Ситуация на востоке Украины
Фото: СНБО

Київ сподівається на проведення 9 грудня Мінських переговорів і припинення вогню по їх завершенню. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко:

"Ми очікуємо проведення переговорів, ми очікуємо висновків, які там зроблять, і з нетерпінням чекатимемо 10 грудня, яке покаже, наскільки результативно ці переговори минули і наскільки терористична сторона ставиться до цих переговорів", - сказав Лисенко.

Спікер РНБО зазначив, що рішення про маневрування українських військ, тобто про відведення з нинішніх позицій, немає. "Завтра вони там залишаються. За результатами переговорів будуть відповідні рішення", - сказав Лисенко.

Він висловив сподівання, що до переговорів виразять відповідну повагу, і 9 грудня дотримуватимуться режиму тиші.

Лисенко повідомив, що в разі, якщо по українських військових відкриватимуть вогонь, то буде вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що початок мирних переговорів затягують представники ДНР, які нібито не готові до вирішення "всіх питань".

Очікується, що на переговорах 9 грудня сторони домовляться про припинення вогню і відведення артилерії, а також про обмін полоненими. Крім того, бойовики хочуть домогтися від України скасування рішення РНБО, яке відрізало Донбас від центрального фінансування, а також про введення в дію положень законів про особливий статус регіону та амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram