ГоловнаСуспільствоВійна

Військова прокуратура хоче допитати 600 осіб у справі про трагедію в Іловайську

Слідчі опрацювали понад 1400 секретних документів

Військова прокуратура хоче допитати 600 осіб у справі про трагедію в Іловайську
Фото: Макс Левин

Військова прокуратура має намір допитати 600 осіб, щоб завершити розслідування масової загибелі військовослужбовців у боях біля Іловайська. Про це повідомив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці у Фейсбуку.

Матіос позитивно відреагував на відновлення роботи тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування трагічної загибелі українських бійців під Іловайськом.

"Група слідчих у цьому провадженні сьогодні, просто зараз, працює на території трьох областей України, зокрема в зоні антитерористичної операції. Слідчим залишилося допитати понад 600 осіб, які так чи інакше мали стосунок до подій в Іловайську", - написав Матіос.

За його словами, 20 сертифікованих фахівців в оборонній сфері, зокрема з недержавного оборонно-аналітичного сектору, отримали право доступу для роботи із секретними документами у кримінальному провадженні, з яких наразі опрацьовано понад 1400.

Матіос заявляє, що найбільшою проблемою для слідчих у цій справі залишається проведення допитів командирів, а також співробітників міліції добровольчих батальйонів патрульно-постової служби спеціального призначення, у тому числі новообраних депутатів Ради.

Нагадаємо, 20 жовтня тимчасова слідча комісія Ради 7-го скликання з розслідування трагічних подій біля Іловайська оприлюднила свій проміжний звіт. Згідно зі звітом, причиною трагедії є фундаментальні проблеми в організації оборони держави і невдалі кадрові рішення під час призначення голів силових відомств.

Комісія також заявляє, що під Іловайськом у результаті бойових дій загинули, отримали поранення і зникли безвісти близько 1000 осіб.

Напередодні комітет Ради з питань національної оборони і безпеки заявив про намір відновити розслідування трагедії під Іловайськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram