ГоловнаСуспільствоВійна

Росія перекинула на Донбас два дивізіони артилерії

Бойовики відновлюються після втрат

Росія перекинула на Донбас два дивізіони артилерії
Фото: zik.ua

У вихідні в зоні бойових дій на сході України бойовики доукомплектували частини, котрі раніше зазнали втрат. Про це повідомляє Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

Загони бойовиків поповнюють російськими найманцями і контрактниками армії РФ з частин, розташованих на російсько-українському кордоні.

"Триває посилення артилерійської складової бандформувань й угруповання російських військ. Протягом останніх двох діб щонайменше 2 дивізіони ствольної артилерії (152 мм гаубиці "МСТА-Б", 122 мм гаубиці Д-30) прибули в окуповані райони Донбасу. Крім того, зростає темп підвезення і накопичення боєприпасів, а також інших предметів постачання з Росії", - пише Тимчук.

У зв'язку з істотними втратами підрозділів спецпризначення Збройних сил РФ на Донбас перекидають підрозділи спецпризначення Внутрішніх військ МВС РФ. Ідентифіковано бійців спецпідрозділів ВВ МВС Росії:

7-го загону спеціального призначення "Росич" (Новочеркаськ),

15-го загону спеціального призначення "В'ятич" (Армавір),

17-го загону спеціального призначення "Едельвейс" (Мінеральні Води),

107-ї бригади ВВ МВС (Владивосток).

У зв'язку з втратами зведену батальйонну тактичну групу Центрального військового округу РФ відвели від передових позицій у районі Докучаєвська на доукомплектування і поповнення в другий ешелон у район Старобешеве-Кутейникове.

У кількох населених пунктах Донбасу (Торез, Ровеньки, Сніжне, Красний Луч) терористи проводять "мобілізаційні заходи" в так звану "армію Новоросії". Загальна кількість "мобілізованих" у такий спосіб місцевих жителів за останні дні становила загалом менш ніж 30 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram