ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькому аеропорту зруйновано обидва термінали, - РНБО

"Кіборги", втім, мають можливість тримати оборону

У Донецькому аеропорту зруйновано обидва термінали, - РНБО
Фото: Сергей Лойко

Обидва термінали Донецького аеропорту практично зруйновано, але українські військовослужбовці утримують об'єкт. Про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання "ЛІГАБізнесІнформ".

"На території Донецького аеропорту зруйновано і старий, і новий термінали. Але тримати там оборону і відбивати атаки, зустрічати ворога є можливість, і наші хлопці це успішно роблять. Тривають обстріл і атаки, проте все безуспішно для ворога", - сказав він.

На запитання, чи відомо, хто конкретно атакує аеропорт, Лисенко відповів: "Ми це знаємо і розуміємо. Це і спецпризначенці збройних сил РФ, і ФСБ, і ГРУ Генштабу РФ, і найманці, які стікаються зі всієї Російської Федерації для того, щоб нібито підтримати ідею нествореної і фейкової країни Новоросія".

Нагадаємо, бійці АТО тримають оборону Донецького аеропорту з травня 2014 року. Минулого тижня в Радбезі заявили про загострення атак на аеропорт у зв'язку з анонсованим перемир'ям. Якщо сторони домовляться про відведення військ на 15 км від лінії військових дій, бойовикам доведеться звільнити майже половину Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram