ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба запроваджує паспортний контроль на в'їзді в зону АТО

Проїхати в окремі райони Донецької та Луганської областей можна тільки за паспортом

Держприкордонслужба запроваджує паспортний контроль на в'їзді в зону АТО
Фото: nfront.org.ua

Державна прикордонна служба України встановила новий порядок пропуску осіб в окремі райони Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба відомства

"Громадяни України в'їжджають в зону проведення АТО і виїжджають з неї через контрольні пункти в'їзду-виїзду при пред'явленні: паспорта громадянина України; паспорта громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичного паспорта України; службового паспорта України; проїзного документа дитини; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; тимчасового посвідчення громадянина України; свідоцтва про народження (для дітей до 16 років)", - сказано в повідомленні.

Іноземці й особи без громадянства в'їжджають у зону проведення АТО і виїжджають з неї через контрольні пункти в'їзду-виїзду за документами для в'їзду в Україну і виїзду з України.

Іноземці та особи без громадянства направляються в фільтраційні пункти для з'ясування мети перебування в зоні при наявності паспорта, візи або посвідки на постійне або тимчасове проживання в Україні.

"У разі виявлення іноземців або осіб без громадянства, які в'їхали на територію України в нефункціонуючих пунктах пропуску в межах Донецької та Луганської областей і в яких прикордонний контроль не здійснюється, вони не пропускаються на виїзд із зони АТО", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін затвердив список населених пунктів, які входять у зону антитерористичної операції. В зону АТО увійшли по 18 районів Донецької та Луганської областей та Ізюмський район Харківської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram