ГоловнаСуспільствоЖиття

Терористи відмовилися звільнити захоплені прикордонпункти

"ЛНР" і "ДНР" контролюють пункти "Довжанський", "Ізварине" і "Червоний партизан"

Терористи відмовилися звільнити захоплені прикордонпункти
Фото: EPA/UPG

Самопроголошені "Луганська народна республіка" і "Донецька народна республіка" відмовилися звільнити захоплені прикордонні пункти "Довжанський", "Ізварине" і "Червоний партизан".

Про це заявили в прес-службі ЛНР за підсумками другого раунду консультацій з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Проте з принципових питань, які, по суті, і є наслідком збройного конфлікту між режимом у Києві та південно-східними регіонами, сторонам домовитися не вдалося. Зокрема, представники України вимагали від ЛНР і ДНР звільнити взяті республіками під контроль прикордонні митні пости "Ізварине", "Довжанський" і "Червоний партизан". На що, природно, надійшла відмова", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "прем'єр ДНР" Олександр Бородай після консультацій з представниками України, Росії та ОБСЄ заявив, що "ДНР і "ЛНР" зобов'язуються припинити вогонь на три доби - до 30 червня.

У п'ятницю Президент Петро Порошенко повідомив лідерів ЄС, що може продовжити режим припинення вогню на 72 години, однак перед цим порадиться із силовиками.

Євросоюз же зажадав від Росії до понеділка вжити низку заходів для деескалації ситуації в Україні, в іншому разі Європейська рада готова зібратися будь-коли, щоб обговорити нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram