ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні проходять першотравневі мітинги

У центрі Києва замість КПУ ходу провела СПУ

У кількох містах України проходять мітинги, присвячені Дню солідарності трудящих.

Зокрема, у Києві понад тисяча людей узяли участь у марші, організованому Соціалістичною партією України (лідер - Микола Рудьковський).

Він почався біля станції метро "Арсенальна". Люди пройшли до Верховної Ради та Кабміну. Варто зазначити, що вперше на 1 травня Компартія України не провела мітингу в центрі столиці.

В Одесі проросійські мітингувальники провели демонстрацію, присвячену Дню солідарності трудящих, повідомляє "Думская". Хода чисельністю до 2 тис. осіб стартувала від Оперного театру.

У Донецьку на мітинг вийшло кілька сотень людей, пишуть "Новости Донбасса". Загалом захід тривав близько години. Марш почався близько 9:30 від бібліотеки ім. Крупської і рушив у бік пл. Леніна. Там виступили лідери КПУ, а також представники самопроголошеної "Донецької народної республіки".

У Харкові близько 2 тис. осіб провели ходу на честь Першотравня, повідомляють Українські Новини. Учасники акції зібралися на вулиці Університетській, біля Вічного вогню, і пройшли колоною площею Конституції і вулицею Сумською до площі Свободи, де перед пам'ятником Леніну розпочали мітинг. Учасники несли плакати "Київську хунту - геть!", "Російська мова - державна", "За Україну без фашистів" та інші. Попереду колони рухався оркестр, який грав радянські революційні марші. На мітингу оратори виступили проти київської влади і закликали до єдності з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram