ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадські активісти створюють Донецько-Дніпровську Січ

Задум організаторів - створення середовища, яке сприяло б реінтеграції донеччан у загальноукраїнське культурне поле

Громадські активісти створюють на кордоні з Донецькою областю Донецько-Дніпровську Січ. Про це LB.ua повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник.

Святослав Олійник
Фото: LB.ua
Святослав Олійник

За його словами, Січ розташується на спеціальній території біля села Слов'янка Межового району Дніпропетровської області, яке розташоване приблизно за сто кілометрів від Донецька. Ініціативу підтримують місцеві фермери, Дніпропетровська і Донецька обладміністрації.

Січ складатиметься із трьох секторів, загальна площа яких становитиме до 10 га. Перший сектор - постійний концертний майданчик, де відбуватимуться виступи провідних українських зірок, фольклорні фестивалі тощо. Там також будуть традиційні українські розваги й атракціони. Сцену перевезуть із Майдану в Києві.

Другий сектор - це ярмаркова територія, також постійна, де можна буде купувати сільгосппродукцію і товари ремісників безпосередньо у виробників. Третя зона буде наметовим містечком, куди запрошуватимуть, зокрема, жителів наметів на Майдані. Також при Січі передбачено облаштувати невеликий зоопарк. Для зручності донеччан із сусідніх міст курсуватимуть автобуси за пільговими цінами.

Задум організаторів - створення культурного, комерційного та соціального середовища, яке сприяло б реінтеграції донеччан у загальноукраїнське культурне поле. Січ проектують як майданчик для культурного діалогу представників Донецької області з жителями решти України, як противагу агресивній політиці Росії, яка робить ставки на інформаційні маніпуляції і насильство.

Олійник наголосив, що місце розташування Січі має особливий символізм - назва села Слов'янка схожа на назву міста Слов'янськ, звідки почався сепаратистський заколот.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram