ГоловнаСуспільствоЖиття

На травневі свята посилять охорону держкордону

За потреби прикордонники застосовуватимуть вогнепальну зброю

На травневі свята посилять охорону держкордону
Фото: EPA/UPG

Враховуючи достатньо складну військово-політичну ситуацію в Україні, Держприкордонслужба і протягом травневих свят посилено охоронятиме державний кордон

Для цього залучають додаткові прикордонні наряди в пунктах пропуску та поза ними, ділянки кордону прикривають технічними засобами спостереження, триває інженерне облаштування кордону. Крім того, прикордонники взаємодіють із представниками СБУ й інших правоохоронних органів, повідомляють у прикордонній службі.

Усі ці дії спрямовані на забезпечення недоторканності державного кордону України і на безперебійне оформлення громадян у пунктах пропуску. Окремі категорії громадян, які в'їжджають в Україну, прикордонники перевіряють особливо пильно.

У відомстві наголошують, що в разі спроб захопити чи блокувати підрозділи та пункти пропуску прикордонники діятимуть, реагуючи на ситуацію, й у повному обсязі виконуватимуть поставлені завдання. За потреби, відповідно до чинного законодавства України і статуту Збройних сил України, вони будуть застосовувати вогнепальну зброю.

Нагадаємо, раніше в.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Росія може розв'язати війну проти України найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram