ГоловнаСуспільствоЖиття

Печерський суд відмовився застосовувати до Володимира Кадури закон про непереслідування активістів Майдану

Кадуру звинувачують у тому, що він був за кермом трактора, який штурмував Адміністрацію президента 1 грудня

Печерський суд відмовився застосовувати до Володимира Кадури закон про непереслідування активістів Майдану
Фото: стоп-кадр видеосюжета теелканала "Украина"

Печерський районний суд м. Києва відмовився застосовувати до активіста Володимира Кадури закон про непереслідування активістів Майдану. Про це повідомляє з місця подій кореспондент LB.ua.

Суддя пояснив відмову тим, що справу мають слухати в Шевченківському суді м. Києва. При цьому адвокати заявляють, що в них на руках є постанова Шевченківського суду про те, що справу повинні слухати в Печерському.

Як раніше повідомляли, 6 грудня Шевченківський суд обрав для Володимира Кадури запобіжний захід - 2 місяці під вартою. Також під арештом залишається

активіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя, який нібито допомагав Кадурі викрадати трактор. Під варту на 60 днів потрапив адвокат Дзиндзі - Віктор Смалій, який нібито напав на суддю під час засідання у справі Дзиндзі.

Нагадаємо, 

8 січня суддя Печерського суду Києва Христина Гладун винесла рішення про відмову звільнити Ярослава Притуленка, затриманого на вулиці Банковій 1 грудня. Суддя зіслалася на неясність у формулюваннях закону про звільнення активістів Майдану. За її твердженням, із закону не зрозуміло, як і до кого потрібно його застосовувати. Також, на її думку, закон суперечить Кримінальному кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram