ГоловнаПраво

Мін’юст оголосив про старт "великого розпродажу в’язниць"

Раніше міністерство розпочало продаж подарункових сертифікатів у СІЗО.

Міністерство юстиції оголосило про початок розпродажу в’язниць. Першим на продаж виставлять Ірпінський виправний центр.

Про це інформує пресслужба Мін’юсту.

"Великий розпродаж в’язниць розпочинається! 06 серпня 2020 року об 11:00 відбудеться захід, присвячений початку цього процесу. Він проходитиме на території першого об’єкту, який буде виставлено на продаж - державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр юстиції Денис Малюська та його заступниця Олена Висоцька розкажуть про плани подальших продажів і напрями використання отриманих від реалізації в’язниць коштів.

Державна установа "Ірпінський виправний центр (№ 132)" розташована в центрі смт Коцюбинське за 14 км від Києва. Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13.06.2019 № 1750/5, було прийнято рішення про оптимізацію установи шляхом її консервації. Останніх засуджених було переведено до іншого виправного центру в серпні 2019 року. На продаж буде виставлено об’єкти нерухомості установи.

24 липня голова Мін'юсту Денис Малюська презентував послугу придбання подарункових сертифікатів на проживання у камерах СІЗО з покращеними умовами.

За тиждень міністерство заробило на платних камерах у СІЗО близько 379 тис. гривень. А в Запорізькому слідчому ізоляторі один в'язень викупив собі всі місця в платній камері. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram