ГоловнаПраво

Розгляд апеляції на запобіжний захід Антоненкові перенесли на 9 липня

23 липня термін арешту підозрюваного в убивстві Павла Шеремета минає.

Розгляд апеляції на запобіжний захід Антоненкові перенесли на 9 липня
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний суд відклав на 9 липня розгляд апеляційної скарги захисту фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка на обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Відповідне рішення суд ухвалив у понеділок, повідомляє Укрінформ.

“Суд, порадившись на місці, ухвалив: відкласти розгляд справи на 16 годину 9 липня”, - оголосив суддя.

Відповідне рішення прийнято, оскільки адвокатам Антоненка необхідно вивчити клопотання обвинувачення.

2 липня в Національній поліції повідомляли, що справа Шеремета готова до передачі в суд. Термін передачі залежить від підозрюваних і їх захисту.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи про вбивство Шеремета. Слідство підозрює лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь і ветерана АТО Андрія Антоненка.

14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував музиканта і військового Андрія Антоненка (Ріффмастер). Запобіжний захід неодноразово продовжували.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугарь з домашнього арешту на заставу у розмірі 168 тис. гривень. Згодом адвокат Дугарь Віталій Коломієць повідомив, що понад 500 осіб менше ніж за одну добу перерахували всю необхідну суму для внесення застави.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram