ГоловнаПраво

Суд у справі Штепи відклали через неявку двох свідків

Планувалося розглянути клопотання про домашній арешт ексмера Слов'янська.

Суд у справі Штепи відклали через неявку двох свідків
Фото: sportclub-isd.com

Орджонікідзевський райсуд Харкова в рамках розгляду клопотання звинувачення про обрання запобіжного заходу обвинуваченій в сепаратизмі ексмеру Слов'янська Нелі Штепі 1 липня не зміг заслухати двох свідків з чотирьох, заявлених прокуратурою.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"У рамках розгляду клопотання щодо запобіжного заходу прокуратура заявила про допит 4 свідків. Двох допитали. Двох ще ні. За словами прокурора, вони не з'явилися в зв'язку з тим, що не ходить транспорт (зі Слов'янська в Харків - ІФ) через пандемію коронавірусу. Але, як ми знаємо, транспорт вже ходить, свідки сьогодні не з'явилися без поважної причини. Оскільки прокурор не забезпечив явку свідків, відклали (засідання, - ред.) на 20 липня", - повідомив агентству адвокат Олександр Шадрін.

За його словами, суд задовольнив клопотання про допит цих свідків у режимі відеоконференції зі Слов'янським судом.

Адвокат повідомив також, що в складі групи прокурорів відбулися зміни.

"Новий прокурор у справі. Постанова ... не містить причин, чому змінили групу прокурорів. Тому ми заявили відвід. (Прокурорів - ред.) Кравченко і Кадигроб з групи виключили з невідомої причини. На Кравченко була заява в пресі, що її звільнили, що стосується Кадигроб - незрозуміло чому її виключили", - сказав Шадрін.

Повідомляється, що суд планував розглянути клопотання про домашній арешт Штепи, яке було заявлено прокуратурою 21 листопада 2019 року. Розгляд справи щодо неї має розпочатися вп'яте.

Штепу затримали в липні 2014 року. Її звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України, яка спричинила загибель людей, створення терористичної організації, закликах до зміни кордонів України - за сприяння російським бойовикам навесні 2014 року, проведенні "референдуму" про створення терористичної організації "ДНР". Максимальна санкція зазначених статей - довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram