ГоловнаПолітика

Верховна Рада цього тижня не планує розглядати кадрові питання

Пакет рішень поки не готовий.

Верховна Рада цього тижня не планує розглядати кадрові питання
Ілюстративне фото
Фото: facebook/Ruslan Stefanchuk

Верховна Рада цього тижня не планує розглядати кадрові рішення. 

Про це LB.ua розповів співрозмовник із "Слуги народу".

Він зазначив, що наразі "пакет" кадрових рішень не готовий. Однак, відставка голови уряду Дениса Шмигаля, призначення Юлії Свириденко на посаду прем’єрки та інші урядові перестановки можливі наступного тижня.

"На цьому тижні кадрових питань не буде", - повідомив співрозмовник.

Інший впливовий представник "Слуги народу" також підтвердив, що поки що кадрові перестановки не плануються".

"З минулого тижня всі чекали на повернення президента. Чекали на малу фракцію (керівництво фракції та голови комітетів) з президентом. Але одразу було зрозуміло, що поки все це не призведе до рішення", - наголосив нардеп.

Один з голів парламентського комітету підтвердив факт проведення малої фракції з президентом Зеленським.

"По кадрах нічого не було", - зазначив він.

Ще один представник "Слуги народу" нагадав, що голова уряду Шмигаль цього тижня перебуває у відрядженні.

"Судячи з усього поки пакет рішень не готовий. Та й засідання великої фракції (весь склад) ніхто не анонсує. Враховуючи, що у нас і наступний тиждень пленарний, то, думаю, скоріше, що кадрові питання будуть наступного тижня", - додав співрозмовник.

Джерело з політради "Слуги народу" також підтвердило, що мала фракція була. Але кадрові питання не обговорювали. 

"Принаймні в частині, яка була онлайн. А із сигналів загалом виглядає, що кадрів не буде. В перший тиждень засідань точно", - додав депутат.

  • Як повідомлялося, президент Зеленський сьогодні на пресконференції не дав прямої відповіді на питання, чи має він намір звільняти прем'єр-міністра Шмигаля. При цьому він зазначив, що зміни в уряді обговорюються. 
  • Раніше видання "Українська правда" із посиланням на власні джерела в оточенні президента повідомило, що він "утомився" від прем'єр-міністра і ймовірно, планує його звільнити. Співрозмовники видання казали, що Зеленський "навіть не слухає" Шмигаля на нарадах, а його ймовірне звільнення назвали "більше емоційною річчю, аніж прорахунком".
  • Член парламентської фракції "Слуга Народу" Федір Веніславський в ефірі "Радіо Свобода" заявив, що ймовірна відставка прем’єр-міністра може призведе до відставки всього складу Кабінету міністрів, що заборонено законодавством.
  • За його словами, стаття 10 закону "Про правовий режим воєнного стану" забороняє припинення повноважень уряду під час воєнного стану. Тому, каже Веніславський, без змін до законодавства для звільнення Шмигаля наразі немає юридичних можливостей. Водночас він анонсував "точкові рішення" про звільнення кількох міністрів, "до ефективності діяльності яких виникають питання".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram