ГоловнаПолітика

Верещук: для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік

В уряді зазначили, що приймуть відповідну постанову вже найближчим часом.

Верещук: для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік
Фото: Анна Стешенко

Кабмін розробив постанову про відтермінування взяття на облік 17-річних призовників, які наразі перебувають за кордоном. 

Про це заявила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Міноборони каже, що вони мають приїхати в Україну та стати на військовий облік. Юридично в Міноборони мають рацію, бо так виписані чинні правила. Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації", – написала посадовиця у Facebook.

Ірина Верещук зазначила, що в уряді вже розробили відповідну постанову, яка наразі на погодженні і найближчим часом буде прийнята.

"Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану", – зазначила віцепрем’єрка.

  • Раніше в ефірі телемарафону речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що військовозобов'язані українці, які наразі перебувають за кордоном і мають статус "у розшуку" в додаткову "Резерв+", повинні повернутися до України та оновити дані в ТЦК.
  • Також повернутися мають українці, які взагалі не стали на облік, зокрема ті, хто виїхав у 17-річному віці.
  • Більше на тему мобілізації читайте у матеріалі "Виїзд хлопців до 18 років за кордон. Чи потрібні додаткові документи й дозволи від ТЦК?".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram