ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб: російська армія продовжує наступальні дії на Покровському і Харківському напрямках. Тривають бої

Упродовж дня кількість боєзіткнень збільшилася до 54, 15 з них – на Покровському напрямку.

Генштаб: російська армія продовжує наступальні дії на Покровському і Харківському напрямках. Тривають бої
Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог продовжує наступальні дії – на цей час відбулося 54 бойових зіткнення. Найбільша активність противника – на Покровському напрямку та у Харківській області. Підрозділи Сил оборони мужньо стримують натиск окупантів та жорстко відповідають на їхні спроби просунутись вперед, ідеться у зведенні Генштабу.

На Харківському напрямку ворог продовжує завдавати авіаударів по українських містах і селах з російської території, з напрямку Шебекіного. З повітряного простору ворога уже скинули п’ять керованих авіаційних бомб у район Охримівки та одну – на Вовчанськ. Також били некерованими авіаракетами по Ветеринарному. Відбито дві атаки загарбників у бік села Липці. На даний час тривають три боєзіткнення у районі Вовчанська. 

Збільшилась інтенсивність штурмових дій російських окупантів на Куп’янському напрямку. Сім разів противник атакував позиції наших підрозділів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Чернещини та Дружелюбівки. У напрямку двох останніх населених пунктів бої наразі тривають. Авіаудару КАБом противник завдав у район села Нове.

На Сіверському напрямку російський агресор продовжує намагання штурмувати позиції українських захисників в районах Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. Загальна кількість боєзіткнень зросла до п’яти. Три атаки нашими воїнами успішно відбито, дві, у напрямку Роздолівки, ще поки тривають. Свої дії неподалік Верхньокам’янського окупанти підтримували застосуванням двох керованих авіабомб.

На Краматорському напрямку окупанти застосовують некеровані авіаційні ракети в районах сіл Північне та Дружба. Сім атак, біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки, підрозділи Сил оборони відбили. Один бій біля Білої Гори ще триває. 

Особливо активний противник сьогодні на Покровському напрямку. У порівнянні із ранком, кількість боїв зросла більш ніж удвічі. На даний час відбулося 15 боєзіткнень. Сім з них ще тривають поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського та Сокола. Біля останнього ворог концентрує зусилля – бій продовжується аж у чотирьох локаціях, окупанти також скинули дві авіабомби. Ще три авіаудари ворог завдав по районах Желанного, Карлівки і Новоселівки Першої. 

На Времівському напрямку, за підтримки російської авіації, точаться три бойових зіткнення у напрямку Урожайного. Ще одну атаку там вже відбито. 

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram